Over ARTYSTA

ARTYSTA geeft professionele nascholing voor het onderwijs, voor wie op een menselijke manier wil leidinggeven of begeleiden, zoals mentoraat. ARTYSTA werkt voor scholen, en op verzoek ook voor bedrijven, verenigingen, instellingen of andere doelgroepen. ARTYSTA staat onder leiding van Anneke Blaauwendraad, die in samenwerking met erkende collega-bureaus, haar diensten aanbiedt.

De praktijk is gevestigd op Bongastate.

Zoeken

Contextueel Leiderschap in het Onderwijs

Leidinggeven in het onderwijsveld dat sterk in beweging is, is uitdagend. Er is niet één methode voor die een oplossing is voor alles. Maar een complexe situatie in verandering vraagt een benadering waarin de mensen centraal staan en een professionalisering die oefent in dialoog tussen mensen. Omdat dialoog de beste oplossing waarborgt die rechtdoet aan mensen en ruimte schept voor ontwikkeling.

Contextueel leiderschap focust op mensen en staat voor dialoog tussen mensen. Deze vorm van leiderschap hecht groot belang aan de ontwikkeling van de schoolleider binnen zijn/ haar specifieke context en alle betrokkenen als mens. De gedachte is dat die ontwikkeling van de mensen leidt tot de strategische ambitie die de schoolorganisatie wil realiseren. De contextuele benadering is gebaseerd op langdurig ontwikkelde relationele expertise voor persoonlijkheidsvorming door ontmoeting. Het is gebaseerd op de filosofie van Buber en de relationele benadering van Boszormenyi-Nagy.

In deze tweejarige opleiding staat de ontmoeting tussen jou en je collega schoolleiders centraal. In ontmoeting leer je jezelf beter kennen. Wie ben jij en wat vind jij belangrijk en hoe bereik je dat binnen de context van jouw specifieke school? Je ontwikkelt persoonlijk en professioneel leiderschap waarmee je je school helpt ontwikkelen.

 

Locatie:  Leeuwarden / Amersfoort